В уряді повідомили, чим Україна має відповісти на агресію Росії

Олексій Гончарук: Росія – агресор, але і найбільший сусід України

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляє, що, попри те, що Росія є агресором, вона також є найбільшим сусідом України, тому Київ має навчитися «співіснувати» з Москвою надалі. Про це голова уряду сказав, виступаючи на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) 14 вересня в Києві.

За його словами, найкращою відповіддю агресорові з боку України буде її власний успіх. «Нам потрібно продемонструвати, що ми успішні», – сказав Гончарук.

«Для мене особисто Росія як держава – це агресор. Тут немає жодних питань. Наші погляди з часів Майдану, насправді, ніяк не змінилися. Але це ніяк не скасовує факту, що Росія – це наш найбільший сусід і потрібно усвідомити, як співіснувати з цією великою країною в подальшому», – додав він.

Прем’єр зазначив, що Кабінет міністрів планує сконцентруватися на тому, щоб максимально швидко зробити Україну успішною країною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський: питання виборів на Донбасі може обговорюватися лише після виконання низки умов

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.