Під час мітингу в Тбілісі постраждали 240 людей – МОЗ Грузії

У більшості госпіталізованих – травми нижніх кінцівок та очей

Міністерство охорони здоров’я Грузії повідомило про 240 постраждалих під час мітингу перед будівлею парламенту в центрі Тбілісі, де силовики застосували сльозогінний газ і гумові кулі проти учасників акції протесту, повідомляє інформаційна агенція «Новости-Грузия».

Згідно з повідомленням, загалом у стаціонар доставили 240 пацієнтів, 80 з яких поліцейські. У більшості госпіталізованих – травми нижніх кінцівок та очей. Повідомляється, що усім потерпілим надають необхідну допомогу.

Раніше повідомлялось, що серед постраждалих є щонайменше один журналіст.

20 червня у Тбілісі поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі проти учасників акції протесту (всього близько 10 тисяч) перед будівлею парламенту. Активісти вимагали відставки голови парламенту, міністра внутрішніх справ та голови Служби держбезпеки.

Нічні протести у Грузії у 15 фото

Причиною протесту опозиції і значної частини громадськості стала участь в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я депутата Держдуми Росії, президента цієї асамблеї Сергія Гаврилова. Багатьох громадян Грузії обурило те, що він вів засідання асамблеї в будівлі грузинського парламенту, хоча перед приїздом до Тбілісі підтвердив, що вважає незворотнім визнання Росією як незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії – Абхазії і Південної Осетії. Напередодні російська делегація на чолі з Гавриловим терміново залишила столицю Грузії.

На ранок 21 червня поліцейські звільнили центр столиці Грузії від мітингувальників, рух проспектом Руставелі відновили, однак представники опозиції пообіцяли повернутися.

Your browser doesn’t support HTML5

Нічні сутички із поліцією у Грузії: сльозогінний газ, травматична зброя та водомети – відео