Десять громадян України з окупованих територій вакцинувалися на Херсонщині – ОДА

У Херсонській області працює шість пунктів щеплення для громадян із окупованих територій

Десять громадян України, які проживають на окупованих територіях, вакцинувались від COVID-19 у відповідних пунктах щеплення Херсонської області. Про це у відповіді на запит Радіо Свобода повідомили у департаменті здоров’я Херсонської ОДА.

«Наразі отримали щеплення десять громадян, які проживають на тимчасово окупованій території, з них сім осіб – в амбулаторії міста Генічеськ, один – амбулаторії селища міського типу Каланчак, один – поліклініці № 1 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня імені Є.Є.Карабелеша», один – КНП «Херсонська міська клінічна лікарня імені О.С.Лучанського», – йдеться у відповіді на запит.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Pfizer прокоментували смерть українця після вакцинації їхнім препаратом

Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях та хочуть зробити щеплення на підконтрольних Україні територіях, мають звернутися до зазначених пунктів щеплення разом з паспортними даними та інидивідуальним ідентифікаційним номером.

Дані про вакцинованих осіб, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим, вносяться у внутрішньоукраїнську базу – електронну систему охорони здоров’я, повідомили в Херсонській ОДА.

«Громадянам, які щепленні двома дозами вакцини від СОVID-19 за їхнім зверненням до закладу охорони здоров’я, підключеному до електронної системи охорони здоров’я, буде видано міжнародне свідоцтво про вакцинацію», – додали у відомстві.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МОЗ: в Україні виявили 244 нових випадки COVID-19

У Херсонській області визначено шість пунктів вакцинації від коронавірусу:

  • КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського»;
  • КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних», поліклініка №1;
  • КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Е.Е. Карабелеша», поліклініка №1;
  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини в Генічеську, проспект Миру, 130;
  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Чонгар, вул., Шевченка, 68 А;
  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Каланчак, провулок Зарічний, 14.

Кабінет міністрів України на початку січня доручив Херсонській облдержадміністрації розмістити на адміністративному кордоні між Кримом і материковою частиною України пункти, де проводитимуть експрестестування на антитіла до COVID-19.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ляшко анонсував новий конкурс на голову НСЗУ

Для вакцинації кримчан від коронавірусу, яку проводять в шести пунктах в Херсонській області, доступні тисячі доз вакцини «Коронавак», повідомляла 25 червня в ефірі Радіо Крим.Реалії директор «Херсонського обласного будинку дитини» Тетяна Карчевич.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні, за даними МОЗ, щеплено 2 074 988 людей, з них повністю імунізовані й отримали дві дози – 850 394. Загалом проведено 2 925 380 щеплень.

Станом на 4 липня до листа очікування вакцинації від COVID-19 записалися 774 553 людини.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.