Біля зернового терміналу в Севастополі знову стоїть на завантаженні судно – фото

Судно класу балкер на навантаженні біля зернового терміналу в бухті Авліта у Севастополі

Біля зернового терміналу в бухті Авліта, яка є частиною великої Севастопольської бухти, стоїть на завантаженні судно класу балкер, повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Періодично над бухтою в районі зернового терміналу виникає серпанок – так буває під час навантаження зернових культур. Через велику відстань розглянути назву судна й ідентифікувати його неможливо.

Як раніше повідомляли Крим.Реалії, 13 травня біля зернового терміналу стояв на завантаженні сирійський балкер FINIKIA, приписаний до порту Латакія.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Весь світ чекає на українське зерно, експорт якого блокує російська агресія – голова МЗС

23 квітня уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що російські війська вивозять до окупованого Криму зерно з Херсонської області.

Пізніше біля зернового терміналу в бухті Авліта, яка є частиною Севастопольської бухти, було помічено чотири судна-суховантажі.

10 травня українська розвідка повідомила, що Росія продовжує вивезення викраденого в Україні зерна на свою територію та в окупований Крим.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Фермерів попередили, що відріжуть голови»

За даними CNN, Росія, крім свого зерна, вже продає українське захоплене на окупованих територіях. Журналісти за допомогою супутникових знімків відстежили судно, яке доставило злаки до Сирії з окупованого Криму. На півострів перед цим вантаж звезли автомобілями з українських елеваторів.

Російська влада публічно не коментувала звинувачення української сторони у вивезенні зерна з України.

Перед початком повномасштабного військового вторгнення в Україну Міністерство оборони Росії закрило цивільне судноплавство в севастопольській зоні, а також у північно-західній частині Чорного моря. Про зняття обмежень не повідомляли.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Херсонське зерно та овочі для Сибіру. Як РФ під дулами автоматів грабує окуповану частину півдня?