ДСНС: у Криворізькому районі через обстріл військ РФ знищена нафтобаза і запаси палива

«Російська окупаційна армія знову випробовувала обстрілами Криворізький та Нікопольський райони» (фото ілюстраційне)

У Криворізькому районі на Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів 5 вересня знищена нафтобаза і всі запаси палива там, повідомило управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області.

«Російська окупаційна армія знову випробовувала обстрілами Криворізький та Нікопольський райони. Загинула одна людина, ще троє – у лікарні. Вже надвечір ворог вдарив ракетами по Карпівській громаді Криворізького району. Знищена нафтобаза і всі запаси палива там. Сталася сильна пожежа. Працюють вогнеборці. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань з’ясовується», – йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, вдень 5 вересня російські військові вдарили по Апостоловому і Зеленодольську в Криворізькому районі з «Урагану».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

«В Апостоловому загинула 85-річна жінка. Ще двоє жінок і чоловік госпіталізовані у важкому стані. Через пошкодження газопроводу загорілася господарча споруда, рятувальники вогонь приборкали. Пошкодженi 13 приватних будинків, побитi 27 сонячних панелей і чотири автомобілі. Рятувальники виявили безпечні уламки снаряду й один, який потребував знищення. Його сапери вже знешкодили», – повідомили рятувальники.

У Зеленодольську, за повідомленням, люди не постраждали. Тут пошкоджені виробничі будівлі підприємства, на місці виявили численні воронки та бойовий елемент боєприпасу, який вже знищили піротехніки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські війська просуваються до Бахмута зі швидкістю 1 км на тиждень – британська розвідка

«У Червоногригорівці Нікопольського району через обстріл сталася пожежа на 3,5 га. Горіла лісосмуга та сухі залишки пшениці після жнив. Була загроза для високовольтної лінії електропередач. Вогонь загасили. Працювали 6 рятувальників та 1 одиниця техніки. Минулося без жертв», – йдеться в повідомленні.

Російські військові регулярно обстрілюють Дніпропетровщину, зокрема, Синельниківський, Нікопольський і Криворізький райони.

29 серпня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що російські війська обстрілюють Нікополь, Марганець та імітують «відповідь» по Енергодару, хоча самі ведуть вогонь».

Росія, попри численні свідчення і докази, заявляє, що не обстрілює цивільних в Україні.

Моя розбомблена школа: портрети дітей України, яких торкнулася війна (фотосвідчення)