«Україні потрібно більше гармат» – Кулеба про те, як пережити зиму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Україна закликає союзників надати більше зброї, щоб допомогти їй «пережити зиму» і підтримувати контрнаступ, попри атаки Росії на енергетичну інфраструктуру країни, вказує агенція France-Presse.

«Враховуючи масштаби війни та небажання Росії прийняти реальність і вийти з України, нам потрібно буде воювати всю зиму», – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 13 грудня на пресконференції, яка відбувалася в бомбосховищі у Києві – на тлі чергової повітряної тривоги по всій Україні.

«Найкращий спосіб захистити наших мирних жителів від російського терору – перемогти Росію», – наголосив Кулеба, вказавши, що Україні потрібно більше систем ППО, боєприпасів і бронетехніки.

Міністр наголосив, що також «дуже важливо» отримати більше 155-міліметрових артилерійських гармат і боєприпасів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Країни-донори на конференції в Парижі зібрали мільярд євро, щоб Україна пережила зиму

13 грудня західні союзники України пообіцяли надати додатковий мільярд євро для підтримки української енергетики на тлі постійних ракетних ударів по інфраструктурі. Не зумівши довести перевагу на полі бою, Москва змінила тактику з жовтня, коли розпочала авіаудари по енергетичній мережі, занурюючи мільйони людей у холод і темряву.

Міністр Кулеба зазначив, що з 10 жовтня по Україні було завдано шість «масованих ударів».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час