МЗС України закликало до санкцій проти Росії через отруєння Навального

Про те, що в організмі російського опозиційного політика Олексія Навального виявили нервово-паралітичну речовину «Новачок», 2 вересня повідомив речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт

Міністерство закордонних справ України заявило, що засуджує отруєння хімічною речовиною з групи «Новачок» російського опозиціонера Олексія Навального, і закликало до запровадження через це санкцій проти влади Росії.

«Гостро засуджуємо черговий злочинний акт російської влади, яка продовжує наступ на демократію та права людини в РФ і за кордоном. Переконані, що міжнародна спільнота має належним чином відреагувати на цю нелюдську розправу Кремля над опозиційним політиком», – йдеться в заяві.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ЄС і НАТО засудили отруєння Навального «Новачком», вимагають розслідування і пояснень Росії

«Тільки одностайна рішуча позиція й твердий осуд цивілізованого світу, включаючи санкції, можуть змусити владу Росії припинити чинити злочини, брутально порушуючи права людини та руйнуючи правові засади світоустрою як щодо провідних опозиційних політиків, так і цілих держав», – наголосили в МЗС.

Про те, що в організмі російського опозиційного політика Олексія Навального виявили нервово-паралітичну речовину «Новачок» 2, вересня повідомив речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт.

20 серпня Навальний летів із Томська в Москву. У польоті йому стало зле, і він знепритомнів. Екіпаж екстрено посадив літак в Омську. Навального відправили в реанімацію місцевої лікарні і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Стан Навального досі серйозний, давати прогнози поки що зарано – «Шаріте»

22 серпня спецлітак із Німеччини доставив опозиціонера в Берлін. Соратник Навального Леонід Волков повідомив, що переліт оплатив бізнесмен і філантроп Борис Зімін і фонд його сім’ї.

Родичі й близькі соратники Навального вважають, що його отруїли.

Омські лікарі спершу не коментували можливих причин стану Навального, а потім почали прямо заперечувати версію його соратників про отруєння.

24 серпня в німецькій клініці «Шаріте» підтвердили, що російського опозиційного політика Олексія Навального отруїли речовиною з групи інгібіторів холінестерази. За словами лікарів, Навальний досі перебуває в стані штучної коми, але серйозної небезпеки для його життя немає.

Олексій Навальний упродовж останніх років разом зі своєю командою, Фондом боротьби з корупцією, здійснив серію розслідувань про діяльність багатьох представників російської влади, зокрема, колишнього голови уряду Дмитра Медведєва, наближеного до президента Володимира Путіна бізнесмена Євгена Пригожина й інших.

Server error

Oops, as you can see, this is not what we wanted to show you! This URL has been sent to our support web team to look into it immediately. Our apologies.

Будь ласка, використайте пошук

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Жертви «Новачка». Історія отруйної речовини