МЗС займається справою українця у Таїланді – Ніколенко

МЗС України займається справою затриманого у Таїланді українця. Наразі чоловіку оформлюють документи

Міністерству закордонних справ України відомо про українського громадянина, який затриманий через нелегальне перебування у Таїланді. Українське посольство в Бангкоку займається його справою, повідомив Радіо Свобода речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Він зауважив: інформація в медіа про те, що дипломати кинули напризволяще українця в Таїланді, не відповідає дійсності.

«Українські консули неодноразово відвідували, а також підтримували телефонний зв’язок із нашим громадянином, надавали йому роз’яснення про законні шляхи повернення до України», – коментують ситуацію в МЗС.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та мобілізації

За інформацією дипломатичного відомства, громадянин України спочатку планував залишатися на території Таїланду. Нині він виявив бажання повернутися на Батьківщину.

«Посольство України оформлює йому необхідні українські проїзні документи, домовляється про оплату авіаквитка», – каже Ніколенко.

Читайте також: Основний інформаційний вплив Росія здійснює в Україні через Telegram-канали – звіт IIG

За даними МЗС, йдеться про Георгія Сутуріна. Він був затриманий у Таїланді через нелегальне перебування у країні протягом двох років.

Про українця в Таїланді російським ЗМІ днями розповів музикант гурту «Бі-2» Гліб Колядін. Його разом з учасниками російського гурту заарештували та тримали у в’язниці у Бангкоку через відсутність робочої візи. Пізніше музикантів депортували до Ізраїлю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗМІ: затриманий на запит України росіянин Чуркін просить в Аргентини політичного притулку