Росія: Навальний продовжує голодування – соратники

Олексій Навальний

Російський опозиційний політик Олексій Навальний продовжує голодування у виправній колонії №3 у місті Володимир, куди його перевели з колонії №2 (місто Покров Володимирської області) на тлі повідомлень про загрозливе для життя погіршення стану ув’язненого. Про це з посиланням на спілкування Навального з адвокатом повідомляє соратник опозиціонера Леонід Волков.

«Адвокат зрештою потрапив до Навального буквально на кілька хвилин, потім вигнали, посилаючись на кінець робочого дня. Олексія перевели з ВК-2 до ВК-3 ще вчора (як зазвичай, нікому нічого не сказавши). Цивільних лікарів до нього, як і раніше, не допускають, голодування він не припиняє», – написав Волков у твітері.

Раніше 20 квітня російські тюремники повідомили, що Навальний переведений до лікарні. Ця лікарня розташована на території колонії №3 в обласному центрі, місті Володимир. Федеральна служба виконання покарань оцінює стан Навального як «задовільний». У повідомленні сказано, що опозиціонеру «з його згоди» призначили вітамінну терапію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські тюремники заявили про переведення Навального з колонії в лікарню

Наприкінці минулого тижня лікарі Навального опублікували результати його аналізів крові. Вони документально підтверджують інформацію про те, що стан здоров’я опозиціонера близький до критичного. За словами лікаря Анастасії Васильєвої, у Навального потенційно існує ймовірність раптової зупинки серця.

Опозиційний політик Олексій Навальний з лютого перебуває у виправній колонії №2 міста Покров Володимирської області Росії. З кінця березня він оголосив голодування на знак протесту проти того, що не отримує необхідної медичної допомоги, і при цьому до нього не допускають його лікаря.

Напередодні штаб Навального анонсував на 21 квітня акції за звільнення політика, які пройдуть у всіх великих містах Росії, включаючи Москву і Санкт-Петербург.