Процес звільнення моряків пішов – Полозов

«Команда захисту військовополонених українських моряків не коментувала неперевірені чутки і припущення щодо їх звільнення. Тепер можна сказати, що процес пішов», – написав Полозов у твітері

Процес звільнення утримуваних Росією українських моряків «пішов», повідомив російський адвокат Микола Полозов.

«Команда захисту військовополонених українських моряків не коментувала неперевірені чутки і припущення щодо їх звільнення. Тепер можна сказати, що процес пішов», – написав Полозов 7 вересня у твітері.

До офісу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини вранці 7 вересня з’їжджаються родичі утримуваних в Росії громадян України.

Раніше повідомлялося, що пасажирські автобуси близько 8:40 7 вересня виїхали з території слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві з супроводом автомобілів ФСБ і ДПС Росії.

За повідомленням ЗМІ, автобуси поїхали в московський аеропорт «Внуково», звідки, ймовірно, очікується відправлення утримуваних в Росії громадян України до Києва.

Офіційно цю інформацію наразі не підтверджують ані представники російської влади, ані української.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хроніка обміну полоненими: Моряки і «в’язні Кремля» повернулися, «але боротьба триває».

Великий обмін утримуваними особами між Україною та Росією, про високу ймовірність якого повідомляли засоби інформації, наприкінці серпня не відбувся. 30 серпня джерела Радіо Свобода в українських правоохоронних органах повідомили, що цей обмін відкладається до наступного тижня.

Останніми тижнями засоби інформації повідомляли, що Росія і Україна домовилися про обмін «33 на 33» (Росія зараховує до цієї формули і захоплених у Чорному морі українських моряків, яких має звільнити за рішенням Міжнародного трибуналу з морського права). 23 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на «перші результати» переговорів щодо обміну утримуваних осіб між Україною та Росією найближчим часом.