Порошенко – Зеленському: не шукайте причин, будьте мужиком і приходьте на дебати

Обмін зверненнями між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які проходять у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже кілька днів

Президент України Петро Порошенко записав повторне звернення до свого опонента на виборах Володимира Зеленського і закликав його приходити на дебати і «не шукати причин».

«Не бійтеся, дебати це не страшно, це нормальна політична традиція… Володимире Олександровичу, не шукайте причин і не ставте умов. І ніким не прикривайтеся. Це – некрасиво. Будьте мужиком. Приходьте на дебати. Стадіон так стадіон. Я чекаю!», – йдеться у відеозверненні чинного президента, оприлюдненому в ніч на 5 квітня.

Обмін зверненнями між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які проходять у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже кілька днів.

3 квітня Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні «Олімпійський» у Києві.

Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, хоча закон прописує інші правила.

Your browser doesn’t support HTML5

«Вперед, на Банкову!»: як Порошенко, Зеленський та Тимошенко відповідали на незручні питання – відео

Після цього в штабі Зеленського заявили, що перед тим, як дебатувати, кандидати обов’язково повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає «ні алкоголіків, ні наркоманів».

Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент зранку 5 квітня чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону «Олімпійський» в Києві для здачі всіх аналізів.

Читайте також: Що таке президентські дебати: коротко про головне

У Зеленського ж запросили Порошенка здати аналізи в «незалежній лабораторії».

Водночас чинне законодавство не зобов’язує кандидатів у президенти надавати медичні довідки.

Другий тур виборів президента України має відбутися 21 квітня, перед тим, згідно із законом, мають пройти дебати кандидатів на Суспільному.

Your browser doesn’t support HTML5

Чи можуть дебати Зеленського і Порошенка змінити хід виборів? (відео)