У Росії заблокували медіапроєкти, пов’язані з Пригожиним

Телеграм-канали Mash і «Ротонда» пишуть, що Пригожин розпустив медіахолдинг «Патриот», у тому числі і «фабрику тролів» («Агентство інтернет-розслідувань»)

Роскомнагляд заблокував пов’язані із засновником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним видання РИА ФАН, «Политика Сегодня», «Экономика Сегодня», «Невские новости» і «Народные новости». Як повідомляє телеканал «Настоящее время» (створений Радіо Свобода за участю «Голосу Америки»), адреси медіа вказані у реєстрі заборонених сайтів відомства. Про причини блокування не повідомляють.

Російське видання «Комерсант» пише, що при спробі зайти на сайт РИА ФАН та інші пов’язані з Пригожиним ресурси з’являється напис «Доступ до інформаційного ресурсу обмежений на підставі Федерального закону від 27 липня 2006 р. № 149-ФЗ «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації».

Остання новина на сайті РИА ФАН опублікована 30 червня. На решті ресурсів останні новини вийшли 29 червня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Майже третина росіян продовжують підтримувати Пригожина – «Левада-центр»

Редакція «Невских новостей» повідомила, що припиняє «своє існування».

Телеграм-канали Mash і «Ротонда» пишуть, що Пригожин розпустив медіахолдинг «Патриот», у тому числі і «фабрику тролів» («Агентство інтернет-розслідувань»).

Вчора видання The Bell писало, що після заколоту Пригожина його медіахолдингу шукають нового власника. Серед варіантів – близький друг Путіна Юрій Ковальчук і його «Национальная медиагруппа». Увечері 29 червня соцмережа «ЯRus» повідомила, що припиняє роботу через проблеми з фінансуванням. За даними журналістів, у цей проєкт вкладав гроші Євген Пригожин, а його «фабрика тролів» накручувала аудиторію «патріотичному аналогу» іноземних соцмереж.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські еліти очікують наслідків бунту Пригожина

ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина здійснила спробу збройного заколоту в Росії 24 червня через нібито намір Кремля розпустити угруповання. Зрештою Пригожин заявив про відмову від руху на Москву та заявив, що його підлеглі «йдуть у зворотному напрямку до польових таборів».

Після цього російські медіа повідомили, що кримінальну справу проти засновника «Вагнера» через збройний заколот у Росії закрили. Президент РФ Володимир Путін 26 червня заявив, що учасники угруповання мають вибір: підписати контракт зі збройними силами Росії, залишити службу чи «піти в Білорусь», куди, за повідомленнями, вирушив Пригожин.

Сам Пригожин у першому коментарі після припинення «походу на Москву» заявив, що його метою була демонстрація протесту проти ліквідації ПВК «Вагнер», а не повалення влади в Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Арешт Суровікіна може свідчити про намір Путіна почистити армію від нелояльних до Кремля командувачів – ISW