Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: Пригожин прибув до Білорусі


Ватажок угруповання «ПВК Вагнера» Євген Пригожин
Ватажок угруповання «ПВК Вагнера» Євген Пригожин

Фактичний правитель Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що ватажок угруповання «ПВК Вагнера» Євген Пригожин 27 червня прибув до Білорусі.

«Гарантії безпеки, як він (президент Росії Володимир Путін – ред.) учора пообіцяв, були надані. Я бачу, Пригожин літає вже цим літаком. Так, справді, він сьогодні в Білорусі. Як я і обіцяв, якщо ви хочете якийсь час у нас «перекантуватися» та інше, ми вам допоможемо. Природно, за їхній («вагнерівців» – ред.) рахунок», – цитує Лукашенка державна агенція «БелТА».

Раніше цього дня проєкт «Беларускі Гаюн» повідомив, що Бізнес-джет Embraer 600 із бортовим номером RA-02795, яким, як стверджується, користується ватажок угруповання «ПВК Вагнера» Євген Пригожин, здійснив посадку на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом 27 червня о 07:40 ранку.

Через 18 хвилин там приземлився ще один приватний літак із реєстраційним номером RA-02878, який раніше, як стверджується, вилетів із Санкт-Петербурга.

Востаннє Євгена Пригожина бачили на публіці увечері 24 червня на виході зі штабу Південного військового округу у Ростові. Тоді в мережі зʼявилося відео, на якому Пригожин на автомобілі залишав Ростов-на-Дону.

Удень 26 червня ватажок «вагнерівців» уперше після закінчення заколоту зʼявився у своїх телеграм-каналах і зробив 11-хвилинну заяву. Де і коли було зроблено запис, невідомо, як невідомим є і нинішнє місце перебування самого Пригожина. Про те, що Пригожин «піде в Білорусь», ще 24 червня говорив речник Кремля Дмитро Пєсков.

XS
SM
MD
LG