Росія: силовики заявляють, що знайшли боєприпаси в квартирі ексдепутата Держдуми Гудкова

Російський опозиційний політик Геннадій Гудков

У Росії правоохоронні органи порушили кримінальну справу про незаконне придбання або зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів через патрони, виявлені в квартирі, що належить колишньому депутату Державної думи, опозиційному політику Геннадію Гудкову.

Державне агентство ТАСС повідомляє, що під час обшуку в переробленій під офіс квартирі Гудкова були знайдені 50 патронів для пістолета Макарова. Там же було знайдено дозвіл на пістолет, вочевидь, прострочений.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: силовики прийшли з обшуками до ексдепутата Держдуми Дмитра Гудкова

Раніше кілька засобів інформації повідомляли, що патрони були знайдені під час обшуку у справі сина Геннадія Гудкова, Дмитра, обвинуваченого у заподіянні матеріальних збитків. Дружина Дмитра Валерія писала тоді, що патрони належать Гудкову-старшому, вони від його нагородної зброї. Тоді вона повідомила, що ліцензія на зброю прострочена і знаходиться на переоформленні.

За статтею про незаконне придбання або зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів власнику патронів загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Гудков у 2019 році емігрував до Болгарії.

Геннадій Гудков є колишнім офіцером КДБ, полковником у відставці. Він тривалий час володів одним із найбільших охоронних підприємств у Росії, яке мало дозвіл на використання вогнепальної зброї. Кілька років він був членом консультативної ради при директорові ФСБ. Про його нагородження пістолетом раніше не повідомлялося.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: опозиціонеру Гудкову загрожує до 5 років позбавлення волі

3 червня суд у Москві розглядає питання про обрання запобіжного заходу синові Гудкова. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі. І Дмитро, і Геннадій Гудкови заявляли, що тиск із боку правоохоронних органів та кримінальне переслідування пов’язане з їхньою опозиційною діяльністю.