Трамп про плани Путіна щодо України: «Ми не можемо дозволити, щоб певні речі відбулися»

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп відповів, чому він скасував зустріч із Путіним

США не можуть дозволити відбутися «певним речам», які планує президент Росії Володимир Путін щодо України, заявив американський президент Дональд Трамп в інтерв’ю «Голосу Америки».

«Я не здатен читати його думки. Ніхто не може. Він знає, чого він прагне, але ми не можемо дозволити, щоб певні речі відбулись. Але вони відбулись. Я не можу бути частиною цього», – сказав Трамп у відповідь на питання «Голосу Америки» про своє розуміння стратегії Путіна щодо України.

Президент США підкреслив, що дії Росії щодо українських моряків у Керченській потоці стали причиною скасування ним зустрічі із Путіним.

«Через те, що відбулося щодо України, кораблів та моряків, час для зустрічі більше не був вдалим. Але я з ним зустрінусь. Мені здається, що у нас дуже хороші відносини, і думаю, що у нас і надалі будуть дуже хороші відносини з Росією, Китаєм та усіма іншими. Я вважаю це важливим. Я зустрінуся з ним у належний час», – заявив Трамп.

Путін (л) і Трамп (п) під час саміту G20 в Буенос-Айресі, 30 листопада 2018 року

29 листопада президент США скасував зустріч із Путіним, яка мала відбутися на полях саміту «Групи 20» в Буенос-Айресі. Трамп пояснив своє рішення відмовою Росії відпустити захоплених українських моряків та кораблів.

25 листопада російські прикордонники ФСБ у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три судна з 24 моряками. Після цього Верховна Рада підтримала запровадження з 26 листопада воєнного стану в Азово-Керченській акваторії та 10 областях: Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській і Вінницькій областях.