Тихановська закликала до «глобального мітингу» в першу річницю протестів у Білорусі

Світлана Тихановська закликала приєднатися до «глобальної акції» в день, коли відзначається перша річниця початку ненасильницьких акцій протесту в Білорусі та «найсуворіших репресій у нашій сучасній історії»

Білоруська опозиційна лідерка Світлана Тихановська закликала 29 травня провести глобальний день солідарності, щоб підтримати білорусів у боротьбі за демократію. Вона закликала приєднатися до «глобальної акції» в день, коли відзначається перша річниця початку ненасильницьких акцій протесту в Білорусі та «найсуворіших репресій у нашій сучасній історії».

29 травня також виповнюється рік від арешту за «участь у несанкціонованому мітингу» чоловіка Тихановської, відеоблогера Сергія Тихановського. Відтоді Тихановський, який мав намір стати кандидатом на президентських виборах у серпні, перебуває за ґратами. У березні йому вручили остаточне звинувачення, йому загрожує ув’язнення на термін до 15 років.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Тихановська анонсує «нову активну фазу тиску» на режим Лукашенка

Тихановська, яка після серії арештів потенційних опонентів Лукашенка стала головною кандидаткою від опозиції, заявила, що політики та білоруська діаспора візьмуть участь у глобальному мітингу 29 травня. Але вона зазначила, що головне, щоб білоруси підтримували один одного «всіма можливими способами: вуличними акціями, символами, листами до політичних в’язнів».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нові санкції щодо Білорусі ЄС має запровадити у червні