«Євросоюз знає, що робить» – Тихановська про санкції проти Білорусі за міграційну кризу

«Я впевнена, що країни Євросоюзу знають, що робити і як працювати в цих умовах», сказала Світлана Тихановська

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська у Страсбурзі ексклюзивно для Радіо Свобода прокоментувала санкції, які Європейський Союз готує проти причетних до загострення міграційної кризи на кордонах країн блоку.

«Я впевнена, що країни Євросоюзу знають, що робити і як працювати в цих умовах. Я вітаю будь-який тиск на режим, що допоможе звільнити наших близьких людей, яких катують, і через переговори привести нашу країну до нових виборів», – сказала Тихановська, відповідаючи на запитання Радіо Свобода про ефективність заходів, які готує ЄС.

Your browser doesn’t support HTML5

Коментар лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської

Напередодні Єврокомісія запропонувала створити «чорний список» всіх транспортних компаній і туристичних агентств, причетних до доставки мігрантів до європейських кордонів.

Зелене світло має дати Європейський парламент, адже для цього необхідно змінювати законодавство.

Читайте також: США і ЄС «незабаром» запровадять більше санкцій проти Білорусі – спецпосланець

Нині Євросоюз ще узгоджує чорний список осіб і компаній із Білорусі, які потраплять під обмеження ЄС у рамках п’ятого пакету санкцій. Європейський редактор Радіо Свобода Рікард Юзвяк повідомляє, що в ньому опиняться близько 30 людей і підприємств, а оприлюднять список наступного тижня.

Голова Європейської Ради Шарль Мішель напередодні сказав, що санкції будуть накладені на білоруську національну авіакомпанію «Белавіа», причетну до перевезення мігрантів із Близького Сходу й Африки.

Читайте також: Правозахисники: мігранти стикаються з серйозними порушеннями на білорусько-польському кордоні

Щойно відповідне рішення буде схвалене, як європейські компанії розірвуть контракти з авіакомпанією про оренду літаків. При цьому більшість її авіапарку – нині в лізингу в компаній Євросоюзу.