Залужний про Харківський напрямок: «До виходу на державний кордон залишається 50 км»

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний у Telegram повідомив, що ЗСУ продовжують звільнення окупованих Росією територій – від початку вересня понад 3000 кв км повернуто під контроль України.

«На Харківському напрямку ми почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км», – повідомив Залужний.

Він, зокрема, повідомив про звільнення села Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка.

«Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, котрі вони гордо назвали «Масква», «Омск» й «Пітєр», дало змогу розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп’янськ. Пишаюся і вдячний кожному українському військовослужбовцю. Маю за честь боротися пліч-о-пліч з вами. Вічна пам’ять полеглим в боях за Україну!», – написав Залужний.

У ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пропагандистам Росії складно коментувати успішний наступ ЗСУ – західні оглядачі

Сьогодні з’явилося офіційне повідомлення про звільнення смт Чкаловське Харківської області та поки не підтверджене на найвищому рівні – звільнення Козачої Лопані.

Міністерство оборони Росії 10 вересня вперше після початку українського наступу в Харківській області, внаслідок якого був прорваний фронт і звільнені десятки населених пунктів, непрямо підтвердило відступ російських військ, назвавши це «перегрупуванням».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час