Держсекретар США Помпео закликав Київ виконати вимоги МВФ

Майк Помпео

Державний секретар США Майк Помпео закликав Київ виконати вимоги Міжнародного валютного фонду.

Як повідомляє прес-служба Держдепартаменту, у ході розмови з президентом України Петром Порошенком Помпео також привітав недавнє схвалення Україною законів про антикорупційний суд і про національну безпеку.

В Адміністрації президента України повідомляють, що Помпео привітав Київ з успішним початком процесу запуску Антикорупційного суду.

«Сторони також обговорили актуальні питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною і США, зокрема у сфері безпеки і оборони, а також підтримку прогресу держави на шляху реформ, у тому числі у рамках розвитку співробітництва з МВФ», – зазначають в адміністрації.

У червні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман визнав, що підвищення цін на газ для населення залишається серед вимог Міжнародного валютного фонду, і додав, що уряд не має «простої відповіді» на це питання.

Читайте також: Потрібна підтримка МВФ, бо Україна на межі глибокої економічної кризи – експерти

У квітні Міжнародний валютний фонд заявив, що Україні потрібно деполітизувати процес формування цін на енергоресурси.

У МВФ неодноразово заявляли, що Україні для отримання чергового траншу необхідно ухвалити закон про Антикорупційний суд і привести ціни на газ до рівня ринкових.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

Міністерство фінансів України очікувало на надходження нового траншу кредиту МВФ на початку 2018 року. У квітні в Нацбанку заявили, що очікують траншу від Міжнародного валютного фонду в третьому кварталі.