Доступність посилання

ТОП новини

Конституційний Суд у середу, другий день поспіль, розглядав справу про відповідність Основному законові Указу Президента про розпуск парламенту


КС працював у складі 16 суддів. А з самого ранку Конституційний Суд не міг вчасно приступити до продовження розгляду подання 53 депутатів через відсутність кворуму суддів. За оцінками правоохоронців щонайменше 5 тисяч прихильників опозиції та коаліції блокували вхід до будівлі Конституційного Суду.

Прапори прибічників різних політичних сил біля Конституційного Суду. Київ, 18 квітня 2007 р.
КС працював у складі 16 суддів. На засідання не з''явились із поважних причин двоє суддів – Володимир Іващенко й Володимир Кампо.

А з самого ранку Конституційний Суд не міг вчасно приступити до продовження розгляду подання 53 депутатів через відсутність кворуму суддів.

За оцінками правоохоронців щонайменше 5 тисяч прихильників опозиції та коаліції блокували вхід до Конституційного Суду.

Мітингувальники з різних таборів перед КСУ. Посередині міліція. Київ, 18 квітня 2007 р.
За словами начальника прес-служби Конституційного Суду, на засідання на 9:30 з''явилися тільки 6 суддів із 18.

У середу прем’єр-міністр Віктор Янукович звернувся до Генпрокурора Медведька з проханням забезпечити доступ суддів КСУ до робочих місць: «Це неприпустимо в жодній країні, щоб роботу суду блокували народні депутати і перешкоджали доступу суддів КС до своїх приміщень. Безумовно, на цю ситуацію має відреагувати Генпрокуратура. Я зараз хочу публічно звернутися до Генпрокурора, щоб забезпечив доступ суддів до своїх приміщень».

Квадрат з бійців спецпідрозділу «Барс» біля входу до КСУ. Київ, 18 квітня 2007 р.
Будівлю по периметру охороняля міліція. Біля входу КСУ був утворений квадрат з бійців спецпідрозділу «Барс».

Опозиція заявила про початок акції «Чесний суд-чесні вибори». Прихильники «Нашої України», БЮТ та «Народної самооборони» проводять пікетування Конституційного Суду щоб, за їхніми словами, привернути увагу суспільства до важливості справедливого і неупередженого розгляду питання і ухвалення рішення щодо Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, а також недопущення корупційних дій в стінах Конституційного Суду.

Натомість прихильники коаліції протестують проти Указу Президента про розпуск Верховної Ради.

Конституційний Суд у формі усного слухання у середу продовжив розгляд справи за конституційним поданням 53 народних депутатів України щодо відповідності Конституції Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» від 2 квітня 2007 року.

Матеріали до теми:

• Опозиція закликає українців зібратися на «другий Майдан» • Опозиційні депутати складуть свої повноваження в четвер • ПАРЄ: політичні лідери України здатні розв''язати конфлікт • Опозиція діє • Перспективи імпічменту • Янукович каже, що не боїться нових виборів і не виключає імпічменту Ющенка • Перший крок до рішення. КС розпочав вирішувати долю парламенту

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 18.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»
XS
SM
MD
LG