Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Майбутній опозиції треба надати посади в парламенті та Кабінеті Міністрів


Політичні сили, які сформують коаліцію, повинні надати всі шанси для мудрого і зваженого діалогу між владою і опозицією, наголосив Президент України вчора увечері під час візиту до Німеччини.

Політичні сили, які сформують коаліцію, повинні надати всі шанси для мудрого і зваженого діалогу між владою і опозицією, наголосив Президент України вчора увечері під час візиту до Німеччини.

Для цього необхідно буде врахувати можливість для опозиції обійняти відповідні посади в парламенті, а також місця в уряді на кшталт віце-прем’єра чи міністрів із контрольними функціями щодо дій влади, сказав Ющенко.

Для створення демократичної коаліції і формування уряду є достатньо голосів, але це не вирішить питання стабільності, наголосив голова держави.

Президент повторив, що три визначальні політичні сили нового парламенту повинні знайти порозуміння навколо «долі України» і об’єднатися навколо національних пріоритетів.


Раніше в середу в Києві Віктор Ющенко закликав політичні сили нового парламенту почати переговори про формування коаліції.

«Істинну політичну стабільність ми можемо отримати від політичного порозуміння трьох ключових політичних гравців – Партії регіонів, БЮТ і „Нашої України“», – наголосив голова держави.

За його словами, політичні сили повинні розробити модель відносин влади і опозиції.

Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів Віктор Янукович підтримав позицію Президента щодо формування парламентської коаліції, яку той висловив, повідомила прес-служба Партії регіонів.

А лідерка БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що її блок залишиться в опозиції у разі створення коаліції між «Нашою Україною – Народною самообороною» і Партією регіонів. При цьому вона не втрачає оптимізму.

«Коли Президент сказав, що він закликає всі політичні сили до проведення переговорів, я думаю, що переговори він мав на увазі з Партією регіонів потрібно проводити виключно як з потенційною парламентською опозицією для того, щоб урегулювати всі стосунки, які можуть бути між владою і опозицією», – зазначила Юлія Тимошенко.

У блоці НУ-НС вважають, що заклик Президента до всіх політичних сил нового парламенту до переговорів про формування більшості не означає заклику до створення у Верховній Раді широкої коаліції.

Матеріали до теми:

• Президент закликає Партію регіонів, БЮТ, блок «Наша Україна – Народна самооборона» і Блок Литвина почати переговори про формування коаліції • Що хотів сказати Президент? Трактування політиківa> • До якої коаліції закликає Президент? • Приємні і неприємні сюрпризи дострокових парламентських виборів (Прямий ефір Радіо Свобода) • Євродепутат: «Всі партії у ВР мають співпрацювати, інакше не буде очікуваного поступу» • За що проголосувала Україна? (Європейська преса) • Розстановка парламентської шахівниці • Українські вибори та польська дуель (огляд польської преси) • ХТО З КИМ І ПРОТИ КОГО? В очікуванні майбутньої коаліції...
XS
SM
MD
LG