Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Суд повернув повноваження Уляні Супрун


Суд «із власної ініціативи» скасував рішення про відсторонення Супрун
Суд «із власної ініціативи» скасував рішення про відсторонення Супрун

Супрун поновили на посаді

Окружний адміністративний суд Києва вирішив скасувати «із власної ініціативи» ухвалене 5 лютого рішення про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Таке рішення оголосив суддя Сергій Каракашьян: «Скасувати з власної ініціативи заходи забезпечення адміністративного позову, вжиті ухвалою Окружного адміністративного суду Києва від 5 лютого. Ухвала набуває чинності негайно і може бути оскаржена».

Ім’я третього підозрюваного у справі Скрипалів

Проект журналістських розслідувань Bellingcat стверджує, що встановив справжнє ім’я третього підозрюваного у справі про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки. За даними розслідувачів, «Сергій Федотов» насправді – Денис В’ячеславович Сергеєв, високопоставленний офіцер ГРУ і випускник російської військово-дипломатичної академії.

Тепер трохи цифр:

«Кіборг» Микола Тихонов про «пошук себе»

Піти добровольцем на фронт у 2014 році із посади голови Оболонської РДА Києва, зустріти Новий рік на варті у Донецькому аеропорту, прийти з фронту, попрацювати і знову піти служити за мобілізацією офіцерів запасу-«піджаків». Такий короткий опис того, чим займався ці роки «кіборг» із позивним «Барін», доброволець «Карпатської січі» Микола Тихонов. Радіо Свобода розпитало Тихонова про те, що його хвилює і чого він хоче від життя.

«Kyiv Not Kiev»

І на завершення – про маленькі, але важливі дипломатичні перемоги України. В аеропортах Будапешта в Угорщині та естонському Талліні почали писати назву столиці України відповідно до української вимови Kyiv, а не Kiev. А напередодні стало відомо, що назву Kyiv почали використовувати і в міжнародному Лондонському аеропорту Лутон. Втім, хороші новини на цьому не завершуються, бо прес-секретар представництва Євросоюзу в Україні Давід Стулік заявив, що і ЄС починає використовувати назву столиці України англійською Kyiv. Онлайн кампанію #CorrectUA, в рамках якої звертатиметься до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису міста Київ (#KyivNotKiev), МЗС України розпочало на початку жовтня минулого року.

Рухаймося маленькими кроками до великих перемог!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG