Доступність посилання

ТОП новини

Іспанія – переможець Євро-2008


Іспанські футболісти святкують перемогу. Відень, 29 червня 2008 рік.
Іспанські футболісти святкують перемогу. Відень, 29 червня 2008 рік.
Дар‘я Марченко

У фінальному протистоянні Чемпіонату Європи з футболу зійшлись збірні Німеччини та Іспанії. Триразові володарі трофею німці плекали надії поповнити список своїх досягнень ще одним кубком. Іспанці ж мали у своєму активі лише один трофей і вже 44 роки не вигравали жодних великих футбольних змагань. Фінальний матч завершився з рахунком 1:0 на користь Іспанії.

Збірна Іспанії яскраво пройшла всю фінальну частину Євро: не зазнала жодної поразки і пропустила лише три голи. Німеччина ж не раз демонструвала свої слабкі сторони. Тому не дивно, що «жовтогарячі» потужно розпочали матч, змогли нав’язати німцям свою гру і втримати рахунок.

Єдиний гол на 30-й хвилині забив Фернандо Торрес. А допоміг йому у створенні гольової ситуації ніхто інший, як голкіпер німців. Торрес отримав пас та у супроводі Філіпа Лама зробив ривок у карний майданчик. Йенс Лєманн вирішив грати на виході, але завадив захисникові і сам не пішов до кінця, зрештою отримавши м’яч під дальню стійку воріт.

Німці завдали тільки чотири простріли у бік «рамки»

Німці пожвавішали, але до перерви їм не вдалося змінити рахунок. Другий тайм продовжився за переваги іспанців, тому наставник німців змушений був випустити на поле нападника Кевіна Куран’ї, який створив кілька «подій» біля воріт Касільяса, але не додав гостроти. За весь матч збірна Німеччини лише раз влучила у створ воріт і завдала тільки чотири простріли у бік «рамки».

На останніх хвилинах матчу німці не спромоглися організувати навіть фінальної атаки на територію Касільяса. Іспанці ж не дозволили створити жодного більш-менш небезпечного моменту біля своєї карної зони і могли виграти з перевагою більш ніж в один м’яч.

Тож головний трофей – срібний кубок – дістався збірній Арагонеса і став гарною відповіддю на всю критику, якої зазнав головний тренер іспанців протягом відбіркового циклу, особливо після того, як не взяв на турнір капітана збірної і лідера атаки Рауля.

Нам залишається попрощатися зі святом футболу і сподіватися, що наступний Чемпіонат Європи відбудеться в Україні і Польщі, попри всі негаразди на стадії підготовки.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG