Доступність посилання

ТОП новини

Суд «забракував» роботу прокуратури Києва


Київ – Шевченківський районний суд Києва повернув до міської прокуратури Києва кримінальну справу за обвинуваченням шістьох активістів «податкового Майдану» в умисному пошкодженні плитки на майдані Незалежності в Києві для усунення порушень, допущених під час досудового слідства. Таким чином було задоволено клопотання обвинувачених.

Своє рішення Шевченківський районний суд Києва ухвалив у п’ятницю на попередньому засіданні, розглянувши клопотання одного з обвинувачуваних Сергія Мельниченка.

Згідно з рішенням суду, кримінальна справа підлягає поверненню до прокуратури, оскільки прокурор не перевірив аргументів обвинувачуваних, також було порушено їхні конституційні права, й ця кримінальна справа не може слухатися в суді.

Суд однак залишив у силі запобіжний захід обвинувачуваним – підписку про невиїзд.

Органи прокуратури не реагували на скарги обвинувачених

Шестеро активістів «податкового Майдану», які обвинувачуються у пошкодженні гранітної плитки центральної площі столиці, просили суд повернути справу на додаткове розслідування. З відповідним клопотанням сьогодні під час попереднього розгляду справи у Шевченківському районному суді виступив колишній комендант наметового містечка «податкового Майдану» Сергій Мельниченко.

У своєму клопотанні він звернув увагу суду на те, що під час досудового слідства було грубо порушено численні норми Кримінально-процесуального кодексу, порушено права обвинувачених на адвоката.

Крім того, органи прокуратури не реагували на скарги обвинувачених щодо протиправних дій органів дізнання та слідства, на інформацію про фальсифікацію матеріалів справи, застосування незаконних методів дізнання тощо.

Прокуратура Києва 1 квітня передала до суду кримінальну справу за обвинуваченням шести осіб у пошкодженні плитки покриття і металевого огородження майдану Незалежності столиці і перекриття учасниками акції протесту проїжджої частини вулиць Хрещатик та Інститутська, що призвело до суттєвого порушення роботи транспорту.

Кримінальну справу було порушено за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України. Її розслідувало ГУ МВС України в Києві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG