Доступність посилання

ТОП новини

Прем'єр Туреччини звинуватив західні країни в несправедливому ставленні до Ірану


Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив країни Заходу в несправедливому ставленні до Ірану в питаннях його ядерної програми.

В інтерв'ю британській газеті «Guardian» Ердоган заявив, що побоювання Заходу стосовно можливого створення Іраном ядерної зброї грунтуються на чутках. Він зазначив, що Захід застосовує до Ірану подвійні стандарти.

Турецький лідер також звернув увагу на те, що багато з країн, що намагаються не допустити розробку Іраном ядерної зброї, самі мають її. «Це вкрай несправедливий підхід, бо ті, хто засуджує Іран у розробці ядерної програми, у своїх країнах розвинули потужні інфраструктури для створення ядерної зброї», – заявив Ердоган.

Захід звинувачує Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Рада Безпеки ООН ухвалила п'ять резолюцій і наклала на Іран санкції, вимагаючи від нього відмовитися від збагачення урану. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що його ядерна програма спрямована виключно на мирні задоволення потреб країни в електроенергії.
XS
SM
MD
LG