Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко не ветуватиме закон про підвищення соціальних стандартів


Президент України Віктор Ющенко заявив, що не ветуватиме Закон України «Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати», ухвалений Верховною Радою 20 жовтня.

Про це він сказав сьогодні під час робочої поїздки до Закарпатської області, відповідаючи на запитання журналістів.

«Ці державні стандарти піднято, очевидно, через політичну ситуацію, але вибачте, піднято, причому піднято ким? Політичною силою, яка не є членами більшості, і парламент приймає цей закон. Я згоден з парламентом», – сказав Президент.

Ющенко також додав, що обґрунтування свого рішення оприлюднить для громадськості завтра.

Верховна Рада України 20 жовтня ухвалила закон «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати у 2010 році».

«За» проголосувало 254 із 429 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Не голосувала у повному складі за даний законопроект фракція БЮТ і частково фракція «Наша Україна – Народна самооборона».

25 жовтня була оприлюднена заява Міжнародного валютного фонду, в якій МВФ висловив надію, що згаданий закон буде ветований Президентом України.

Непідвищення мінімальних стандартів, згідно з Меморандумом про співпрацю України з МВФ, є однією з умов продовження співпраці і виділення Україні у середині листопада четвертого – останнього – траншу кредиту стенд-бай у розмірі 2,5 мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG