Доступність посилання

ТОП новини

В Україні розпочалася епідемія грипу A/H1N1 – МОЗ


В Україні розпочалася епідемія високопатогенного грипу A/H1N1, заявив міністр охорони здоров’я Василь Князевич.

За його словами, вчора у Тернополі, за участі провідних фахівців, відбулася нарада. «За попередніми результатами, ми констатуємо, що Україна увійшла у світову пандемічну зону, і (в країні) починається епідемія каліфорнійського грипу, або грипу A/H1N1», – заявив Князевич.

Він додав, що в країні створять надзвичайну протиепідемічну комісію, вживатимуть протиепідемічних, карантинних заходів. «Я буду доповідати керівництву держави про ситуацію, яка вийшла за межі епідемічного порогу. Напевно розглядатимуться питання карантизації чи подовження канікул у школах та інститутах. Ми звертатимемось до населення з рекомендаціями обмежити відвідування громадських зібрань», – сказав Князевич.

Міністр закликав населення України не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів. «Люди помирали лише тому, що не зверталися вчасно до лікарів. Хворі викликали лікаря на 5-7 день хвороби, коли вже допомогти людині не можна», – сказав Князевич.

На запитання, чи знають українські лікарі, як саме лікувати каліфорнійський грип, або грип A/H1N1, міністр запевнив, що медики цілком компетентні у цих питаннях. «Ми дуже активно зараз працюємо з лікарями. МОЗ затвердило протоколи лікування, що робити, як надавати допомогу», – заявив Князевич.

Як повiдомлялося з посиланням на данi оперативного штабу Мiнiстерства охорони здоров’я, тридцять осiб, зокрема одна дитина, померли в Українi внаслiдок гострих респiраторних захворювань у перiод з 19 жовтня. Хвороба поширилась у західних областях: у Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Рівненській.
XS
SM
MD
LG