Доступність посилання

ТОП новини

Секретарiат: Ющенко проти схеми розрахунку за газ за рахунок емiсiї


Президент Вiктор Ющенко пропонує уряду знайти iншi шляхи розрахункiв за iмпортований природний газ, виступаючи проти запропонованого варiанту його оплати за рахунок емiсiї Нацiонального банку. Про це повiдомив перший заступник голови Секретарiату Президента Олександр Шлапак.

«Я думаю, що Юлiя Тимошенко критикує Президента за те, що вiн вiдмовляється надрукувати грошi i цими надрукованими грошима заплатити за газ, вiдмовляється i буде вiдмовлятися», – заявив Шлапак, коментуючи заяву росiйського прем’єра Володимира Путiна, що послався на слова Тимошенко про блокування українським Президентом розрахункiв за газ.

За словами представника Секретаріату, це внутрiшня проблема України, i не в компетенцiї голови росiйського уряду формувати бiзнес-план Нацiональної акцiонерної компанiї «Нафтогаз України».

Сьогодні російський прем’єр Володимир Путін заявив, що Україна має проблеми з розрахунками за газ. За словами Путіна, прем’єр України Юлія Тимошенко в телефонній розмові повідомила йому, що Президент Віктор Ющенко перешкоджає проведенню розрахунків за імпортований Україною газ.
XS
SM
MD
LG