Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: паніка навколо епідемії грипу необґрунтована


Прем’єр Юлiя Тимошенко заявляє, що панiка серед українського населення у зв’язку з оголошенням епiдемiї грипу викликана «недобросовiсною поведiнкою українських полiтикiв i окремих полiтичних сил».

Таку заяву вона зробила пiд час свого вступного слова на засiданнi уряду спiльно з фармвиробниками та виробниками медичного устаткування в Києві.

«У нас епiдемiя звичайного грипу, яка супроводжується невеликою кiлькiстю лабораторно-виявлених випадкiв «калiфорнiйського» грипу. Водночас нам доводиться одночасно боротися як з епiдемiєю звичайного грипу, так i з проявами «калiфорнiйського». А крiм того, боротися ще i додатково з ажiотажем та панiкою, викликаною i створеною унаслiдок абсолютно недобросовiсної поведiнки окремих полiтикiв, окремих полiтичних сил i окремих чиновникiв», – заявила прем’єр.

При цьому Тимошенко наголосила, що Кабiнет Мiнiстрiв видiлив півмільярда гривень додатково для закупiвлi лiкарських засобiв i медичного устаткування, необхiдних для профiлактики епiдемiї грипу. «I якщо буде необхiдно, ми готовi видiлити ще грошi», – пообiцяла голова уряду.

Тим часом, Міністерство охорони здоров’я підтверджує 67 випадків смерті від різних різновидів грипу й ГРВІ в Україні. При цьому зареєстровано 22 випадки захворювання на новий пандемічний грип А/H1N1.

XS
SM
MD
LG