Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині підозрюють два випадки захворювання на грип А/H1N1


У Київськiй областi шпиталізували двох осiб iз пiдозрою на вiрус А/H1N1, заявив голова Київської облдержадмiнiстрацiї Вiктор Вакараш пiд час селекторної наради в середу в Києвi.

За його словами, ці випадки зафіксовані у Переяславi-Хмельницькому i Богуславi. Зараз аналiзи людей направили до лабораторiї для пiдтвердження дiагнозу.

Як повідомив голова Київської ОДА, стан одного з хворих надзвичайно тяжкий, вiн перебуває в реанiмацiї.

Зі свого боку, прем’єр Юлiя Тимошенко, яка проводила селекторну нараду, доручила Мiнiстерству охорони здоров’я i СЕС додатково направити до областi 10 тисяч упаковок препарату «Тамiфлю».

Крiм того, голова уряду наполягає на тому, щоб у кожну область, що близька до епiдемiчного порогу, з держрезерву направити додатковий обсяг цього препарату. За її словами, такий поріг наближається у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Одеській, Полтавській, Сумській і Чернігівській областях.

Тим часом, як повідомили у Київській міській санітарно епідеміологічній службі, в Києві епідпоріг захворюваності на ГРВІ та грип був перевищений вже 1 листопада.

За даними епідмоніторингу, подолання епідемічного порогу відбулося протягом 44-го тижня року, тобто з 26 жовтня по 1 листопада. У цей час захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 43,3%, перехворіли 26 тисяч 450 осіб.

Летальних випадків у столиці не зареєстрували.
XS
SM
MD
LG