Доступність посилання

ТОП новини

Число хворих і померлих на грип і ГРВІ в Україні за добу зменшилося – дані МОЗ


Число померлих від наслідків грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій та ускладнень від них в Україні станом на суботу зросло за добу на 17 осіб, повідомило в суботу Міністерство охорони здоров’я.

Протягом попередніх двох діб від цих хвороб помирало по 26 людей щодня.

А тих, хто протягом останньої доби захворів на ці хвороби, було в суботу трохи більше за 38 тисяч 600.

Попередніми днями це число було значно більшим: у середу майже 70 тисяч, у четвер понад 61 тисячу, в п’ятницю понад 55 тисяч.

Таким чином, загальна кількість жертв нинішньої епідемії від її офіційного початку 29 жовтня на суботу становила 282 особи.

Перехворіли чи ще хворіють на грип і ГРВІ відтоді до суботи загалом уже майже 1 мільйон 350 тисяч осіб.

Шпиталізовані за останню добу були менш як 3 тисячі 700 осіб. Попередніми кількома днями шпиталізували щодня більш як по 4 тисячі.

Побували чи ще перебувають у лікарнях із початку епідемії понад 73 тисячі, з них майже 40 тисяч уже виписали.

Загальний епідемічний стан від п’ятниці до суботи не погіршився: як і попереднього дня, епідемічний поріг перевищений у 21 області та в Києві, а Одеська, Харківська і Херсонська області, Крим і Севастополь іще наближаються до нього.

У повідомленні, як і раніше, не йдеться про кількість випадків захворювання на новий грип A(H1N1).

У Міністерстві охорони здоров’я в п’ятницю заявили, що не вважають за потрібне оприлюднювати дані про кількість лабораторно підтверджених випадків захворювань на пандемічний грип через те, що лікувати треба всіх хворих на грип однаково.

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я того ж дня наголосили в Києві, що в Україні, як і в інших країнах, кількість смертей від пандемічного вірусу цього року не відрізняється від тієї, яка буває зазвичай під час щорічних сезонних захворювань на грип.
XS
SM
MD
LG