Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: РНБО має втрутитися в ситуацію з фінансуванням армії


Президент Віктор Ющенко заявляє, що Рада національної безпеки й оборони має невідкладно втрутитися в ситуацію з фінансуванням Збройних сил.

«Можна виходити з того, що практично розпочався процес деградації українського війська. Якщо на сьогоднішній день українська армія від річного бюджету профінансована лише на 53% – саме по собі це вже достатня відповідь, як може жити військо», – сказав Ющенко, відкриваючи засідання РНБО.

За його словами, особливо гостро стоїть питання із забезпеченням військовослужбовців харчуванням, оплатою комунальних послуг військових частин.

Президент додав, що на даний час уряд фактично профінансував потреби українського війська на рівні лише 0,75% від ВВП.

«Експерти стверджують: якщо фінансування Збройних Сил є на рівні менше 1%, то можуть виникати незворотні негативні процеси», – зауважив Ющенко.

Крім того, він наголосив, що «висновків із фінансування армії у 2009 році прем’єр-міністром Юлією Тимошенко не робиться: бюджет на 2010 рік складений ще з гіршими показниками, ніж у поточному році».

«Я переконаний, що РНБО сьогодні повинно втрутитися у цю ситуацію і вийти з окремою ініціативою до парламенту про невідкладне фінансування, перш за все, обсягів мінімальних запасів продовольства, авіаційного гасу і ще трьох-чотирьох позицій, яких потребує сьогодні армія», – наголосив Ющенко.

Президент раніше заявляв, що не буде підписувати державний бюджет-2010 при недостатньому фінансуванні армії.
XS
SM
MD
LG