Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині скасували карантин


Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть підписав розпорядження про скасування карантину на території Львівської області.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, це рішення було прийнято, враховуючи статистичні дані щодо захворювання населення на грип та ГРВІ, які свідчать про наявність в області сталої тенденції до стабілізації ситуації, зниження рівня захворювання усіх категорій населення.

«З 20 листопада 2009 року на всіх адміністративних територіях області, на підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форми власності відмінити карантин, а з 23 листопада відновити навчання в усіх навчальних закладах і забезпечити відкриття дитячих дошкільних закладів», – йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА.

Згідно з розпорядженням, якщо на окремих адміністративних територіях буде зафіксовано перевищення епідпорогів або виражені тенденції росту захворюваності на грип та ГРЗ, порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, то влада має вживати заходи обмежувального характеру.

Карантин у Львівській області запровадили 29 жовтня.

Як повідомили у Головному управлінні охорони здоров’я Львівської ОДА, за період з 19 жовтня до 20 листопада, кількість хворих на грип і ГРВІ у Львівській області становила 195 713 особи. За минулу добу захворіло 2 110 осіб. Кількість шпиталізованих за минулу добу становить 160 осіб, з них 63 дитини.

З 19 жовтня до 20 листопада кількість померлих від грипу та ГРВІ в області становить 92 особи, а з початку оголошення карантину– 78 осіб.

Зараз у реанімації перебуває 25 людей, 5 осіб підключені до апарату штучної вентиляції легень.
XS
SM
MD
LG