Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив план вакцинацiї населення проти грипу A/H1N1


Кабінет Міністрів затвердив план імунізації населення проти грипу на цей і наступний роки, i Мiнiстерство охорони здоров’я готове її розпочати пiсля ухвалення вiдповiдного полiтичного рішення. Про це повiдомив заступник мiнiстра охорони здоров’я, головний санiтарний лiкар Олександр Бiловол.

За його словами, відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні уряду. Біловол наголосив, що вакцинація проти грипу буде відбуватися виключно добровільно.

Як заявив головний санітарний лікар, відповідно до плану імунізації визначені основні групи ризику захворюваності на грип. Вiдповiдно до висновкiв МОЗ, вакцинацiї в Українi в першочерговому порядку пiдлягають близько 12 мільйонів громадян.

«Тiльки-но вакцина буде в Українi – ми розпочинаємо вакцинацію», – додав головний санлiкар. При цьому чиновник повiдомив, що ту кiлькiсть вакцини, якої бракуватиме після надання ВООЗ п’яти мільйонів доз у рамках гуманiтарної допомоги, пропонується купити за рахунок коштiв держбюджету.

«У разi подолання вето Президента (на законопроект на видiлення мільярда гривень для боротьби з грипом i ГРВI) ми розраховуємо на ту суму, яка необхiдна для закупiвлi цiєї вакцини», – додав Біловол.

Водночас чиновник повiдомив, що МОЗ України не готове пiти на умови Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо вiдмови вiд претензiй до виробникiв у разi негативного впливу вакцини.

Тим часом, як повідомив міністр охорони здоров’я Василь Князевич, почати вакцинацію від грипу A/H1N1 можна вже в грудні. За його словами, відповідно до домовленостей з ВООЗ, вона готова надати в грудні перший транш вакцини обсягом 100 тисяч доз.

Вчора Всесвітня організації охорони здоров’я заявила про намір надати Україні п’ять мільйонів доз вакцини для профілактики пандемічного грипу А/H1N1.
XS
SM
MD
LG