Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України й Росії вирішили відмовлятися від практики заборони на в’їзд


Україна і Росія мають намір поступово відмовитися від практики застосування заборони на в'їзд у країни окремих громадян. Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, про це домовилися мiнiстри закордонних справ України та Росiї Петро Порошенко та Сергiй Лавров пiд час зустрiчi в рамках 17-го засiдання Ради мiнiстрiв ОБСЄ в Афiнах.

Крiм того, міністри погодилися почати роботу для врегулювання ситуації з переміщенням транспорту Чорноморського флоту Росії і погодити його документальну процедуру.

Порошенко та Лавров також пiдтвердили, що прогрес, досягнутий останнiм часом в економiцi у питаннi зняття торговельних бар’єрiв мiж Україною та Росiєю, отримає новий поштовх.

Мiнiстри констатували, що на сьогоднi двостороннiй дiалог перейшов у конструктивний робочий формат, який базується на розбудовi довiри мiж двома країнами.

У листопаді співробітники Державної прикордонної служби України відмовилися пропустити на територію країни двох росіян, які прибули для участі в конференції. У СБУ пояснили, що в’їзд до України цим людям заборонили через проведення ними акцiй, що загрожують нацiональнiй безпецi країни.
XS
SM
MD
LG