Доступність посилання

ТОП новини

В Україні ініціюють проведення Міжнародного безпекового форуму


У 15-ту річницю підписання Будапештського меморандуму провідні українські державні, наукові та громадські діячі ініціювали проведення в Україні Міжнародного безпекового форуму навесні 2010 року.

На думку ініціаторів, форум має започаткувати перший із часів підписання в 1994 році Будапештського меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї діалог експертів найвищого рівня про роль України у системі європейської безпеки.

Ініціативу проведення Форуму висунув академік Володимир Горбулін, колишній Секретар Ради національної безпеки і оборони України.
«За 15 років з підписання Будапештського Меморандуму докорінно змінилося безпекове середовище. Україна опинилася у невизначеній ситуації між двома потужними воєнно-політичними блоками, і зараз на часі опрацювання нової системи колективної безпеки у Центрально-Східній Європі», – заявив Горбулін.

Організатором Форуму має виступити Рада із зовнішньої та безпекової політики у партнерстві з Центром Разумкова, Міжнародним центром перспективних досліджень та Західною аналітичною групою.

Результатом роботи дводенної конференції мають стати фахові рекомендації чинним політикам щодо гарантування безпеки у Центрально-Східній Європі. До участі у Форумі планується запросити колишніх політичних діячів і провідних експертів з США, Європи та Росії.
XS
SM
MD
LG