Доступність посилання

ТОП новини

США готові співпрацювати з будь-яким переможцем виборів в Україні – Клiнтон


Держсекретар США Гілларі Клінтон висловила сподiвання, що президентськi вибори в Українi відбудуться чесно і прозоро.

«Український народ має вирiшувати, хто буде його обраними лiдерами, а обiцянки Помаранчевої революцiї, якi справили величезне враження на багатьох із нас, зводяться до того, що народ України має право обирати своїх лiдерiв без зовнiшнього втручання або виборчих порушень», – сказала Клінтон після переговорів із міністром закордонних справ України Петром Порошенком у Вашингтоні.

За її словами, США роблять все вiд них залежне для пiдтримки України. «I, звiсно, ми працюватимемо з тими, кого український народ обере пiд час справедливих i вiльних виборiв», – заявила Клiнтон.

Зi свого боку, Порошенко зауважив, що нинi в Українi складається така ситуацiя, що нiхто не знає, хто стане наступним Президентом. «Це теж символ демократії… I з цiєї точки зору, Україна успiшно складає iспит на демократiю, як член цивiлiзованого суспiльства», – заявив міністр.

Мiнiстр закордонних справ України нагадав, що на його запрошення в Українi перебуватимуть понад тисяча спостерiгачiв, якi гарантуватимуть вiльний характер виборiв.
XS
SM
MD
LG