Доступність посилання

ТОП новини

Гріш ціна будь-якій освіті, якщо людина не патріот – Ющенко


Президент України Віктор Ющенко вважає штучними вчені звання провідних українських політиків.

Про це він сказав у виступі на Конгресі української інтелігенції у Переяслав-Хмельницькому Київської області.

Ющенко навів одне з передвиборних гасел деяких кандидатів у президенти: «Україну врятують освічені люди», і зазначив, що не згоден з таким твердженням.

«Назву освічених людей: професор Янукович, доктор історичних наук Табачник, доктор економічних наук Губський, доктор юридичних наук, кандидат економічних наук, я думаю, майбутній кандидат педагогічних, філософських та інших наук Портнов, доктор юридичних наук Осика», – перерахував Ющенко.

«Вибачте, можу назвати ще й Прем’єр-міністра. Але, щоб виглядало по-джентльменськи, людина, яка творить найбільшу континентальну економічну катастрофу і буде прикриватися двома дипломами, – для мене це не та освіта», – додав глава держави.

«Безумовно, освіта має бути, але якщо вони не патріоти, гріш ціна цій освіті. Дуже часто ця лжеподібна освіта, освіта без коріння повертала людей проти країни, мови та історії», – сказав Президент.

Ющенко знову зазначив, що президентські вибори 2010 року нагадують референдум 1991 року: «Куди йдемо, нація? За свободою і демократією чи за ковбасою? Якщо підете за ковбасою, втратите і свободу, і ковбасу; підете за свободою – отримаєте і ковбасу, і незалежність».

Глава держави вкотре висловив упевненість у тому, що саме він переможе на президентських виборах.

«Вочевидь, що я отримаю перемогу. Тому що є ви, і вас таких мільйони, які розуміють, заради чого завтра має сходити сонце над українською землею», – сказав Ющенко.
XS
SM
MD
LG