Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент підтримав продовження санкцій проти Білорусі


Європарламент підтримав продовження санкцій проти Білорусі на один рік до жовтня 2010 року разом з призупиненням заборони на в’їзд до країн-членів ЄС ряду високопосадовців Білорусі на той самий термін.

Про це йдеться у резолюції, схваленій сьогодні депутатами Європарламенту на сесії в Страсбурзі.

У документі, підтриманому більшістю депутатів, зазначається, що більше має бут зроблено керівництвом Білорусі для гарантування свободи ЗМІ, здійснення реформ виборчого законодавства, скасування смертної кари.

Крім того, депутати звернули увагу на те, що ніякого значного прогресу в області прав людини та фундаментальних свобод в останній час зроблено не було. Європарламент звернув увагу на відмову уряду Білорусі у реєстрації політичних партій, таких як Білоруська християнсько-демократична, неурядових громадських організацій, незалежних медіа.

Водночас депутати звернули увагу на те, що Мінськ зробив кілька помітних позитивних сигналів, зокрема, звільнення певної кількості політичних в’язнів, надання права на розповсюдження двом незалежним газетам, конструктивна та активна участь Білорусі у «Східному партнерстві».

Європарламент попросив Єврокомісію підготувати проект рекомендацій щодо можливого схвалення угоди про спрощення візового режиму та угоди про реадмісію з Білоруссю, а також попросив Комісію та Раду ЄС розглянути можливість зменшення вартості віз для Білорусі та спрощення процедур їх оформлення.
XS
SM
MD
LG