Доступність посилання

ТОП новини

Китай позитивно оцінює результати кліматичної конференції


Офіційний Пекін привітав у неділю результати міжнародної конференції щодо боротьби з кліматичними змінами, яка закінчилася в суботу в данському Копенгагені, як «істотні й позитивні».

Результатом зустрічі стало те, що конференція ледь уникла провалу й під кінець тільки «взяла до уваги», але не стала затверджувати, так звану «Копенгагенську домовленість».

Ця політична заява, що не має жодної юридичної сили, закликає намагатися обмежити зростання середньосвітової температури до не більш як двох градусів протягом наступних десятиліть, а також надати країнам, що розвиваються, на допомогу для боротьби з кліматичними змінами 30 мільярдів доларів протягом трьох наступних років.

Домовленість розробили наприкінці конференції представники керівництва невеликої групи держав, серед яких були США, Китай, Індія, Бразилія чи Південна Африка.

Низка країн, що розвиваються, переважно тих, при владі в яких стоять антиамериканські сили, різко скритикувала цю домовленість і заявила, що до її розробки допустили не всі країни.

Так само домовленість критикують і екологи як недостатню для боротьби зі всесвітнім потеплішанням.

Натомість генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун раніше привітав Копенгагенську домовленість як «важливий початок». Але він закликав провести наступного року нові міжнародні переговори, щоб надати їй юридично обов’язкової сили.
XS
SM
MD
LG