Доступність посилання

ТОП новини

Авіазавод Харкова цього року не зможе добудувати 6 із запланованих 9 літаків


Харківський авіазавод не зможе добудувати шість літаків цього року. Як повідомив керівник Головного управління промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації Владилен Вавілов, через недостатнє фінансування підприємства у 2009 році вдалося передати замовникам лише три літаки АН-74 із запланованих дев’яти.

«Фінансування добудови літаків було заплановане через викуп облігацій «Укрексімбанком», який є державним. Процес викупу облігацій триває, але є проблеми із викупом. Щось десь когось не влаштовує, щось не допрацьоване, тому того фінансування, як воно планувалося, щоб «Укрексімбанк» викупив облігацій на 385 мільйонів гривень, поки такого не проведено», – сказав Вавілов.

Поки що за рахунок грошей, виділених зі стабілізаційного фонду, Харківській авіазавод добудував два літаки – для Лівії та Лаосу.

Зараз, за словами Вавілова, на підприємстві тривають льотні випробування літака АН -74 для Єгипту. Передати замовникові повітряне судно планують до кінця грудня. Це буде другий літак для цієї країни, загалом за контрактом ХАЗ має передати Єгипту три таких машини.
XS
SM
MD
LG