Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявляє, що Грузія «затримала» її прикордонника


Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії заявило вчора, що грузинська сторона «затримала» його прикордонника, який служив у Південній Осетії, і перевіряє обставини, за яких це сталося.

За даними російської сторони, прикордонник Віталій Хрипун «зник» у ніч на вчора біля грузинського села Переві. Це село лежить біля адміністративної межі радянських часів між Південною Осетією і рештою Грузії, і його досі від часу минулорічної війни утримують російські війська всупереч мирним домовленостям

Раніше влада Грузії повідомила, що російський військовослужбовець сам звернувся до грузинської поліції з проханням про політичний притулок. За інформацією кореспондента Радіо Свобода, Віталій Хрипун заявив, що був змушений утекти зі своєї військової частини через нестерпні умови служби.

Росія після минулорічної війни проти Грузії визнала два сепаратистські грузинські регіони, Південну Осетію та Абхазію, за «незалежні держави» і тримає в них свої війська та прикордонників, які охороняють їхні «кордони» з рештою Грузії.

Раніше цього року до Грузії втекли вже двоє російських солдатів. Обом там надали статус біженців.
XS
SM
MD
LG