Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК вимагає до четверга перевести на її рахунки кошти на вибори


Центральна виборча комiсiя зобов’язала Мiнiстерство фiнансiв i Державне казначейство до 24 грудня перевести на її рахунки 195,2 мільйона гривень, необхiдних для пiдготовки та проведення виборiв Президента.

Таку постанову ЦВК ухвалила на засiданнi в середу.

Член ЦВК Михайло Охендовський наголосив, що станом на середу на рахунки комісії надiйшло лише трохи більше ніж мільйон гривень на пiдготовку i проведення президентських виборiв, що становить 0,6% вiд необхiдної суми.

«Подальше зволiкання з фiнансуванням виборiв Президента може призвести до порушення виборчих прав громадян України i перешкодити їх здійсненню», – сказав Охендовський.

За його словами, згiдно iз законом про ЦВК, рiшення комiсiї, ухвалене в рамках її повноважень, є обов’язковим для виконання органами виконавчої влади, а також їх посадовими i службовими особами, пiдприємствами та органiзацiями всiх форм власностi.

Постанова буде направлена на адресу Кабiнету Мiнiстрiв України, Президента, Верховної Ради, Мiнiстерства фiнансiв, Державного казначейства та Генеральної прокуратури.
XS
SM
MD
LG