Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко знову критикує Тимошенко


Президент у неділю склав на Прем’єр-міністра вину за зрив бюджетного процесу і заявив, що вона їздить до Москви не для ділових переговорів.

Записуючи у Хмельницькому інтерв’ю для облдержтелерадіокомпанії, Віктор Ющенко заявив, що Юлія Тимошенко персонально відповідальна за те, що Україна не має бюджету на 2010 рік.

За його словами, зрив бюджетного процесу свідчить про те, що «ні у виконавчої влади, ні у політичної сторони, ні у більшості» немає необхідної кваліфікації.

Як сказав Ющенко, те, що робиться в країні, те, що робить уряд під керівництвом Тимошенко, – «це циганський табір, це щоденна імпровізація».

Він додав, що прем’єр не шанує і не відстоює національних інтересів. За його словами, голова уряду – це «акторка», яка з ранку до вечора займається не питаннями країни, а відповіддю на те, де вона сама буде через місяць, два або три.

Ющенко також розкритикував те, що Тимошенко, як він сказав, проводить «шоу і водевілі» замість реформ.

Також Президент вважає, що сьогодні Прем’єр-міністр їздить до Москви не задля економічних переговорів, а задля вирішення власних питань.

«Коли Тимошенко їде до Москви, вона переговори не з Путіним веде, а з генеральним прокурором Росії, щоб зробити все, щоб її не притягали до кримінальної відповідальності», – сказав Віктор Ющенко, згадуючи, що Прокуратура Росії минулими роками порушувала кримінальну справу проти Юлії Тимошенко та компанії «Єдині енергетичні системи України», якою вона колись керувала.

Крім того, Віктор Ющенко висловив думку, що Юлії Тимошенко, як і лідер опозиції Віктор Янукович, не прагне демократичних перетворень у країні та забезпечення свободи слова. «Якби Конституція Тимошенко та Януковича відбулась, кожен третій журналіст був би в КПЗ», – сказав Ющенко.

Ющенко, Тимошенко і Янукович є кандидатами на Президента на виборах у січні 2010 року.

Пізніше в неділю, спілкуючись із мешканцями Хмельницького, Ющенко сказав, що нині більше критикує Тимошенко через те, що вважає своїм важливим завданням вихід до другого туру голосування. «Янукович – це другий тайм», – сказав він.

Крім того, Президент наголосив на тому, що зараз дуже важливо донести до людей, за його словами, правду про політичну ситуацію, «щоб вони не вчинили помилки, яку вони зробили 2 роки тому, коли свої голоси віддали БЮТ – цьому білому братству», щоб розуміли, що «корупцію формує виконавча влада і партія влади».
XS
SM
MD
LG