Доступність посилання

ТОП новини

Половина трамваїв у Харкові попри страйк вийшли на маршрути


Роботу поновили працівники найбільшого в Харкові Салтівського депо. Як повідомили Радіо Свобода в депо, керівництво комунального підприємства «Міськелектротранс» продемонструвало співробітникам документи, що підтверджують проходження грошей через казначейство і запевнило, що гроші на картки будуть нараховані вже сьогодні увечері.

Тому Салтівське депо вирішило призупинити страйк і вивело на лінії трамваї восьми маршрутів, що обслуговують центр міста та спальний район Салтівка.

Працівники решти депо – одного трамвайного і двох тролейбусних – колег не підтримали, заявивши, що поновлять роботу лише коли отримають гроші на руки.

Керівник «Міськелектрансу» Сергій Почепецький, зі свого боку, пообіцяв не карати страйкарів. За його словами, вони просто не отримають зарплату за ті дні, коли не виходили на роботу.

Страйк транспортники Харкова оголосили в понеділок. Основна вимога водіїв та кондукторів трамваїв та тролейбусів: погасити борги із зарплати за останні півроку.

На нараді у міськраді напередодні вирішили направити на погашення заборгованості співробітникам підприємства гроші, зарезервовані на будівництво метро. Утім будівництво підземки, за словами чиновників, не припиниться.

Це вже не перша акція працівників міського електротранспорту в Харкові. Торік у жовтні вони також оголошували страйк, але за десять днів, повіривши обіцянкам, поновили роботу.

З того часу зарплату людям майже не виплачували.
XS
SM
MD
LG