Доступність посилання

ТОП новини

Пасенюк: печатка ВАСУ ціла і збергіається в кабiнетi голови суду


Призначений президією Вищого адміністративного суду виконувачем обов’язків голови цього суду Олександр Пасенюк спростовує заяву першого заступника голови ВАСУ Миколи Сіроша про втрату гербової печатки суду.

«Як голова Вищого адміністративного суду я заявляю всім представникам засобів масової інформації, всім зацікавленим особам, що гербова печатка Вищого адміністративного суду ніколи не втрачалася, вона зберігається в спеціальному місці в кабінеті голови Вищого адміністративного суду», – сказав він.

При цьому Пасенюк продемонстрував гербову печатку. За його словами, заяви про втрату печатки є «провокацією», спрямованою на дестабілізацію роботи Вищого адмінсуду напередодні президентських виборів.

Пасенюк заявив, що в разі виготовлення нової печатки вона вважатиметься недійсною, і в такому разі Вищий адмінсуд звернеться в правоохоронні органи для порушення кримінальної справи.

Раніше в оголошенні, надрукованому в газеті «Урядовий кур’єр» за підписом Сіроша, йшлося про те, що гербова печатка Вищого адмінсуду загублена і вважається недійсною.

21 грудня президія Вищого адмінсуду, а 24 грудня й Конференція суддів адміністративних судів поклали виконання обов’язків голови суду на колишнього голову цього суду Олександа Пасенюка, термін повноважень якого на цій посаді минув 22 грудня.

Пізніше Рада суддів скасувала ці рішення, визнавши при цьому законними дії Сіроша, який призначив себе в.о. голови цього суду.

Апарат Вищого адмінсуду й міністр юстиції Микола Оніщук називають повноважним головою суду Пасенюка.

Вищий адмінсуд є головним судом під час оскарження справ, пов’язаних з виборами до органів державної влади.
XS
SM
MD
LG