Доступність посилання

ТОП новини

У Росії Ходорковський передав свою літературну премію вихованцям ліцею


Колишній голова російської нафтової компанії «ЮКОС» Михайло Ходорковський вирішив передати літературну премію журналу «Знамя», якою його нагородили цього тижня, вихованцям ліцею «Коралово».

Ліцей-інтернат «Коралово» був заснований в 1994 році і утримувався на гроші Михайла Ходорковського. У ньому навчаються діти-сироти, діти загиблих військових, діти з неповних та неблагополучних сімей, а також діти, які пережили трагедію в Беслані і «Норд-Ост».

Ходорковський став лауреатом літературної премії російського журналу «Знамя» в номінації «публіцистика» – за опубліковані в цьому виданні епістолярні діалоги з письменницею Людмилою Улицькою.

Як передає «Інтерфакс», у своєму листі-подяці Ходорковський, який перебуває в слідчому ізоляторі, назвав премію «несподіваним подарунком». Отримати нагороду до московського будинку літератора, де відбулося вручення премії у середу, прийшла його донька Анастасія та адвокат Олена Лук’янова, яка й зачитала лист лауреата.

Письменниця Людмила Улицька повідомила, що невдовзі вийде книга, в якій будуть всі три письмові діалоги Ходорковського з російськими письменниками (окрім самої Улицької, також із Борисом Стругацьким і Борисом Акуніним).
XS
SM
MD
LG