Доступність посилання

ТОП новини

Голова спостерігачів Європарламенту хоче «нудних» виборів в Україні


Голова делегації спостерігачів Європейського парламенту Павел Коваль у коментарі Радіо Свобода наголосив на важливості того, щоб президентські вибори в Україні відбулися належним чином.

«Це перші президентські вибори після революції, і я думаю, що найкраще було б, якби вони були нудними, спокійними і без жодних сенсацій. Зараз це потрібно Україні найбільше», – заявив він.

Голова делегації, депутат Європарламенту від Польщі вважає, що, «на жаль», в Україні «зараз багато емоцій і є очікування, що відбудеться щось незвичайне».

Та Павел Коваль закликав не спекулювати заявами про те, що вже «відбулися певні правопорушення масового характеру», і зачекати до понеділка, щоб уважно ознайомитися з масштабами можливих порушень.

На сьогодні ж, переконаний він, немає жодних підстав побоюватися якихось великих проблем.

Та при цьому голова делегації спостерігачів Європарламенту ще раз нагадав: зараз, коли набув чинності Лісабонський договір про реформування Євросоюзу, коли з Україною вирішується візове питання та угода про асоціацію з ЄС і зона вільної торгівлі, – «для всіх цих справ важливо, щоб виборча кампанія була оцінена як спокійна».
XS
SM
MD
LG