Доступність посилання

ТОП новини

У ВАСУ тепер лише одна гербова печатка – глава МВС


У Вищому адмiнiстративному судi України зберігається тiльки одна гербова печатка цього суду, а дублiкат, виданий в.о. голови суду Миколi Сiрошу, анулюваний рiшенням дозвiльної служби. Про це повiдомив мiнiстр внутрiшнiх справ України Юрiй Луценко.

«Я б радив вам приділяти менше уваги. Хочу вам повідомити, що ця печатка використовується винятково для господарської діяльності, нею не штампують рішення», – сказав Луценко.

За його словами, на сьогодні найактуальнішим є питання, хто ж очолює ВАСУ.

Процедура призначення суддів на адміністративні посади наразі законодавчо не визначена. 21 грудня президія Вищого адмінсуду, а 24 грудня й Конференція суддів адміністративних судів поклали виконання обов’язків голови Вищого адміністративного суду на колишнього голову цього суду Олександра Пасенюка, термін повноважень якого на цій посаді минув 22 грудня.

Пізніше Рада суддів скасувала ці рішення, визнавши при цьому законними дії Миколи Сіроша, який призначив себе виконувачем обов’язків голови цього суду. Відповідно до законодавства, керівництво Судом за відсутності голови перебирає його перший заступник.

Апарат Вищого адмінсуду й міністр юстиції Микола Оніщук називають повноважним головою суду Олександра Пасенюка.

12 січня в оголошенні, надрукованому в газеті «Урядовий кур’єр» за підписом першого заступника голови ВАСУ Миколи Сіроша, йшлося про те, що гербова печатка Вищого адмінсуду загублена і вважається недійсною. Пізніше Пасенюк спростував цю інформацію й показав печатку, що зберігається в нього.

Особлива категорiя справ, якi розглядають в адмiнiстративному судi, – спори про правовiдносини, пов’язанi з виборчим процесом i референдумом.
XS
SM
MD
LG