Доступність посилання

ТОП новини

У Криму прихильники Януковича і Тимошенко звинувачують одне одного в порушеннях


Представники кримських штабів кандидатів у Президенти Юлії Тимошенко і Віктора Януковича обмінюються взаємними звинуваченнями у порушеннях під час голосування.

Представники БЮТ заявляють про виявлення в Ялті і Сімферополі великої кількості заяв на голосування вдома, написаних однією рукою, а також про зафіксовані автобуси з групами виборців, які їздять з дільниці на дільницю. Серед тих, хто записався на голосування вдома, правоохоронці виявили здорових людей, або ж тих, хто давно помер, повідомили в кримському штабі кандидата Юлії Тимошенко.

Водночас штаб Віктора Януковича звинуватив БЮТ і Міністерство внутрішніх справ у спробах зірвати вибори Президента в Криму. Як мовиться у заяві Партії регіонів, до штабу надходить інформація про те, що представники БЮТ у деяких виборчкомах автономії вимагають від комісій виконувати «рішення Апеляційного адміністративного суду Києва», стверджуючи, що голосування вдома може проводитися тільки за наявності медичної довідки.

Разом із тим, прокуратура Криму повідомила, що за останні два дні зафіксувала 19 заяв, які стосуються виборчого процесу. 16 січня прокуратура автономії від громадян і відомств отримала 16 звернень, пов’язаних із порушеннями законодавства про вибори Президента України. Із них п’ять направили для реагування до органів внутрішніх справ і відповідних виборчкомів, за шістьма заявами тривають перевірки. У скаргах указувалося, зокрема, на такі факти, як порушення при складанні списків виборців і підкуп останніх.

У першій половині дня 17 січня зафіксували три звернення. У них мова йде про порушення при проведенні агітації, вчинення хуліганських дій та бездіяльність дільничної комісії.

Крім того, у результаті проведених органами прокуратури Криму перевірок на порушення внесено 17 документів реагування, зокрема, на дії органів внутрішніх справ при проведенні перевірок з приводу голосування на дому самостійно, без відповідних доручень виборчих комісій.
XS
SM
MD
LG